Malzemeler
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı un azar azar ilave edilecek
İçi Malzemesi
Beyazpeynir
Maydanoz
1 yumurtanın akı
Üzeri
1 yumurta sarısı, susam, çörekotu
Hazırlanması
Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri koyun ve karıştırın. Unu azar azar ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana kadar unu ilave edin. Sert bir hamur olmayacak. Serastec le üzerini kapatıp yarım saat dinlendirin.
İç malzemesini hazırlayın ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp iç malzemesini koyarak poğaça şekline getirip tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı ve susam serpip 180 derecede pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder