Cuma, Nisan 08, 2016

PEYNİRLİ POĞÇA





Malzemeler

1 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı un azar azar ilave edilecek

İçi Malzemesi

Beyazpeynir
Maydanoz
1 yumurtanın akı

Üzeri

1 yumurta sarısı, susam, çörekotu

Hazırlanması

Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri koyun ve karıştırın. Unu azar azar ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana kadar unu ilave edin. Sert bir hamur olmayacak. Serastec le üzerini kapatıp yarım saat dinlendirin.

İç malzemesini hazırlayın ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp iç malzemesini koyarak poğaça şekline getirip tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı ve susam serpip 180 derecede pişirin.

Hiç yorum yok: