Cuma, Nisan 08, 2016

HINKAL






Nurselin mutfağı programından

http://nurselinmutfagi.com.tr/sinem-hanimin-mutfagindan-hinkal/

Hamuru İçin;
5 su bardağı un
1 adet yumurta
Bir tutam tuz
Aldığı kadar su
İç Harcı İçin;
Yarım kilo dana kıyma
2 adet kuru soğan
1 su bardağı su
Karabiber
Tuz
Üzeri İçin;
2 yemek kaşığı tereyağı
Hamuru için, unu bir kaba koyun. Üzerine yumurtayı kırın. Daha sonra, tuzu ve suyu da ekleyip hamuru yoğurun. Ardından bezelere ayırıp biraz dinlendirin. O dinlenirken iç harcı için, soğanları ufak ufak doğrayın. Bir kaba doğradığınız soğanları, kıymayı, suyu, karabiber ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Diğer tarafta dinlenen hamurları açıp bir kase ile kesin. Hamurların içine yaptığınız iç harçtan koyup bohça gibi kenarlarından bükerek katlayın. Ardından uçlarını kesip sıcak suda haşlayın. Haşlandıktan sonra tereyağı yakıp üzerine dökerek servis edin.

Hiç yorum yok: