Pazartesi, Mart 14, 2016

İÇ KATMASI





http://www.nurselinmutfagi.com/


KİLİS MUTFAĞINDAN
İÇ KATMASI
3 su bardağı ince bulgur
3 adet kuru soğan
3 adet limon
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı nar ekşisi
2 su bardağı su
Pul biber
Tuz
Süslemek İçin;
Sarma Yaprağı
1 çay bardağı ceviz içi
Kırmızı toz biber
2 adet kuru soğanı doğrayıp yağ ile birlikte bir tavada kavurun. Diğer tarafta bulguru bir kaba sıcak su ile ıslayın. Ardından salçayı, baharatları ve tuzu bulgura ekleyin. Sonrasında üzerine 1 adet kuru soğanı rendeleyip ekledikten sonra hepsini birlikte yoğurun. Daha sonra,kavrulan soğanın yarısını, nar ekşisini, ve 2 su bardağı suyu ekleyip iyice karıştırın. Ardından yaprakları bir kaba dizip üzerine iç katmasını dökün. Sonrasında kalan kavrulmuş soğanı ve cevizi serpip servis edin.

Hiç yorum yok: