Cumartesi, Eylül 08, 2018

DOLGULU KURABİYE




Yalova pastanesinin meşhur limon dolgulu kurupastalarına özenip evde bu kurabiyeleri hazırladım , sonuç birebir aynı olmasada güzeldi..
Malzemeler:
  • 250 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • un
Limon dolgusu için:
  • 2 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı limonlu oralet (limon suyu ve kabuğuda kullanılabilir)
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 silme yemek kaşığı nişasta
Üzeri için :
Kakao ve pudra şekeri
Yapılışı:
Hamur malzemelerimizi kabımıza alıp , yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Dolgu malzemelerimizi tenceremize alıp karıştırarak pişiriyoruz. Tamamen soğumasını sağlıyoruz (soğurken ara sıra karıştırın)
Hamurdan ceviz byüklüğünde parçalar kopartıp elimizle veya merdane yardımıyla incelterek dolgu malzememizden bir miktar koyuyoruz ve poğaça şeklinde kapatıyoruz.
Yağlanmış fırın tepsisine dizerek 150 c de pişiriyoruz. Üzerine kakao ve pudra şekeri serperek servis yapıyoruz.

https://www.rumma.org/yemekler/kurabiyeler/limon-dolgulu-kurabiye.html/

Hiç yorum yok: