Pazartesi, Eylül 10, 2018

BISCOTTI PIZZICATI




Temel hamur için malzemeler

  • 200 gr  un
  • 120 g patates nişastası
  • 110 ml su
  • 30 ml ayçiçek yağı
  • 80 g şeker
  • limon kabuğu rendesi
  • 1 tutam tuz
  • Vanilin 1 poşeti
İç Malzemesi

Kayısı veya şeftali veya kızılcık veya istenen marmalet. 

Hazırlanışı

Yoğurma kabına sıvı malzemeler alınır ve karıştırılır. Kurular bir kapta harmanlanır ve azar azar sıvıların bulunduğu kaba aktarılarak yoğrulur. 

Hazırlanan hamur bir saat dinlenmeye bırakılır daha sonra bu hamurdan istenen şekilde ve istenen iç malzemesi ile kurabiye hazırlanır. Marmelatlı, nutellalı, çikolatalı fıstık ezmeli, kuruyemişli meyveli v.b 

Hamur yerım santim den biraz ince açılır yuvarlak kurabiye kalıbı ile kesilir. Hamurun ortasına istenen malzeme konur ve iki kenarından hamur tutulup birleştirilir. Fırın tepsisine alınır. 180 derecede 15-20 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.

Hiç yorum yok: