Pazar, Eylül 09, 2018

DOUBLE CHOCOLATE PUDDİNG




Malzemeler 

2/3 su bardağı toz şeker ( 135gr )

1/4 fincan mısır nişastası (30 gr )

İki buçuk su bardağı süt  ( 600 gr  )

2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı

115 gr bitter çikolata ince doğranmış

1/3 su bardağı kakao ( 33 gr )

4 yumurta sarısı

1 paket vanilya 

1 çimdik tuz 

Hazırlanışı

Tencereye şeker, kakao, mısır nişastası ve tuzu alın ve çırpma teli ile karıştırın azar azar sütü ilave edin topaklanmaması için karıştırmaya devam edin en son yumurta sarılarını da ekleyip iyice karıştırın. Orta ısılı ocakta kaynayıncakaya kadar karıştırarak pişirin. Ateşten alın pütür kalmışşa bir kaseye telsüzgeç yerleştirin ve tenceredeki pudingi dökün pütürlerini elekten geçirin. Daha sonra tereyağı, vanilya ve kıyılmış çikolatayı da ekleyip  pürüssüz olana dek iyice karıştırın. Daha sonra servis kuplarına paylaştırın ve üzerine kıyılmış çikolata veya şamfıstık tozu ile süsleyin. Buz dolabında soğumaya bırakın.

https://www.marthastewart.com/334238/double-chocolate-pudding?utm_source=facebook.com&utm_medium=social&utm_campaign=marthastewartliving_marthastewart&utm_content=video_dessert&utm_term=2018090913

Hiç yorum yok: