Pazar, Eylül 09, 2018

ADESİYE (hATAY YEMEĞİ)




Malzemeler


-3 adet kuru soğan
-1 çay bardağından 1 parmak az zeytinyağı
-3 adet kırmızı biber
-750 gram bal kabağı
-6 diş sarımsak
-1,5 çay bardağı nohut
-1,5 çay bardağı yeşil mercimek
-2 adet orta boy domates
-1,5 çay bardağı su
-1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Bir tutam kuru nane
-1 tatlı kaşığı tuz

hazırlanışı


Öncelikle bal kabağının kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Ardından soğan ve kırmızı biberleri de ince ince doğrayın. Domatesin kabuklarını soyun ve sarımsaklarla beraber doğrayın. Nohut ve mercimekleri haşlayın. Bir karıştırma kabına tüm malzemeleri alın ve karıştırın. Üzerine bir yemek kaşığı nar ekşisi , bir çay bardağına yakın zeytinyağı ve tuzu ilave edin, tencerede kısık ateşte suyu bir-iki taşım kaynayana kadar pişirin. Piştikten sonra üzerine 1 tatlı kaşığı kuru nane serpilir. Hatay yöresel yemeği adesiye servise hazır.

http://www.hatayyemektarifleri.com/2015/02/adesiye-tarifi.html

Hiç yorum yok: