Çarşamba, Eylül 26, 2018

BAKLA EZMESİ hATAY USULU (FAVA)





Malzemeler:

- 3 yemek kaşığı tahin
- Toz biber
- Pul biber
- 3 diş sarımsak
- Kimyon



- 250 gram kuru bakla içi
- Zeytinyağı
- Kimyon
- Limon
- 4-5 sap maydanoz


Hazırlanışı

Bakla ezmesi yapmak için öncelikle baklayı bir gece 

öncesinden ıslatmanız gerekir.Ertesi gün baklaların kabuklarını soyun ve haşlayın. Hatay mutfağında aslında bakla carası denilen kaplarda haşlanır, siz tencerede haşlayabilirsiniz. Baklayı haşladıktan sonra bir güzel ezerek püre haline getirin. Bir kaba dövülen sarımsaklar,püre haline getirdiğiniz baklalar, tahin ve 2 yemek kaşığı limon suyunu ilave edip ahşap dövücü ile iyice ezin ve harmanlayın.Servis tabağına alın, üzerine zeytinyağını gezdirin ve baharatları serpin. En üstede doğradığınız maydanozları serpin.
Bakla ezmesi servise hazır.

http://www.hatayyemektarifleri.com/2015/03/hatay-mezeleri-bakla-ezmesi-tarifi.html


Hiç yorum yok: