Cumartesi, Eylül 08, 2018

KESTANELİ KEK




Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı haşlanmış halde iri kestane ( veya kestane şekeri)
  • 1 su bardağı badem
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3.5 yemek kaşığı damla çikolata
  • 1 çimdik tuz

Üzeri İçin

  • 1 paket bitter çikolata (80 gram)
  • Yarım su bardağı krema

Hazırlanışı

  1. Yumurta sarıları ve toz şeker iyice çırpılır. Bu esnada badem ile pudra şekeri robottan geçirilerek toz haline getirilir.
  2. Daha sonra kakao,  haşlanmış kestanelerle birlikte yumurta sarılarının içerisine eklenir. Kekin yumuşacık bir kıvam alması için yumurta akları bir çimdik tuz ile köpük olana dek karıştırılır ve diğer karışım içerisine dahil edilir.
  3. Son olarak kabartma tozu, un ve damla çikolatalar eklenir ve iyice karıştırılır. İyice yağlanmış olan kek kalıbının içerisine karışım dökülür. Daha önceden 180 derecede ısıtılan fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
  4. Hafif şekilde ıslak kek kıvamında kaldığında fırından alınır.
  5. Süslemek için; krema ısıtılır ve bitter çikolata da içerisinde eritilir. Kekin üzerinde gezdirilir.
  6. Üzeri kestane şekerlemeleri ile süslenir.
  7. https://www.basittatlitarifleri.com/kestaneli-kek-tarifi/

Hiç yorum yok: