Çarşamba, Eylül 12, 2018

BABAGANNUŞ




Hatay Usulü Babagannuş ( Abagannuş ) Tarifi

Malzemeler


- 3 adet patlıcan
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet kırmızı biber
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Nar ekşi
- Tuz

Babagannuş ( Abagannuş ) Tarifi 


Öncelikle patlıcanı, biberleri ve domatesleri közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra ince ince doğrayın ve karıştırma kabına alın. Daha sonra ahşap tokmakla sarımsakları ezin ve karıştırma kabına ilave edin. Üzerine nar ekşisi, zeytinyağı ve tuz ilave edip harmanlayın. Son olarak servis tabağına alın ve üzerine isteğinize göre süsleme yapabilir, istediğiniz baharatları servis edebilirsiniz. Ayrıca taze nane ve maydanozu ince ince kıyıp içerisine ilave edip harmanlayabilirsiniz. Babagannuş bir diğer adıyla abagannuş hazır.


http://www.hatayyemektarifleri.com/2015/03/hatay-usulu-babagannus-abagannus-tarifi.html




Hiç yorum yok: