Hatay Usulü Zerzevat Tarifi
Biz Hatay'da bolca mangal yaparız. Hatay'da çoğu evde bir kenarda mangal vardır. Genelde kırmızı et pişiririz mangallarda. Ve bu mangal keyfinin yanında zerzevatı bolca yapar afiyetle yeriz. Yalnız bu mezeyi sadece kebap yanlarında değil diğer etli yemeklerimiz yanlarında da tüketiriz. İşte yemeklerimize ayrı bir lezzet katan zerzevatın tarifi.
Malzemeler
- 3 çorba kaşığı sumak
- Yarım demet maydanoz
- 3 adet orta boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Zerzevat Tarifi
Öncelikle soğanları ince ince ve jülyen şeklinde doğrayın. Soğanların acılığını alması için bir tabağa su doldurun ve içerisinde beş dakika kadar bekletin.Böylece soğanın acılığını almış olursunuz. Yeterince bekledikten sonra avucunuzda sıkarak süzün ve karıştırma kabına alın. Üzerine sumak ve tuzunu serpin . Zeytin yağı ilave edip bir güzel harmanlayın. Son olarak ince kıydığınız maydanozları da ilave ettikten sonra tekrar harmanlayın. Dilerseniz içerisine domates de doğrayabilirsiniz ve yanında bol yeşillikle de servis edebilirsiniz. Hatay usulü zerzevat servise hazır.
http://www.hatayyemektarifleri.com/2015/05/hatay-usulu-zerzevat-tarifi.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder