Pazartesi, Eylül 24, 2018

KEREBİÇ (HATAY USULU)





Malzemeler

- 2 su bardağı zeytinyağı
- 2 çay bardağı su
- Yeterince un
- 1 paket kabartma tozu 
- Yarım kg ceviz içi
-  Yeterince toz şeker
- Tarçın


Kabartma tozu, zeytinyağı ve suyu derin bir kaba yerleştirin ve iyice harmanlayın. Daha sonra azar azar un ilave edin ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. İsterseniz kabartma tozunu una da ilave edebilirsiniz. Hamuru ayrı bir yerde üstünü bir tülbentle kapatarak 20-25 dk kadar dinlendirin ve kabarmasını bekleyin. Ayrı bir kapta dövülmüş ceviz içi, tarçın ve toz şekeri ilave edin ve karıştırın böylece iç malzemesini hazırlayın. Hamur yeterince dinlenip kabardıktan sonra hamurdan ceviz iriliğinde bezeler kopartın yumurta  şekli verin. İçini oyun ve dövülmüş cevizleri içine yerleştirin. Ağzını sıkıca kapayın. Daha sonra kerebiç kalıbında şeklini verin. Tepsiyi tereyağı ile yağlayın ve tepsinin üzerine hazırladığınız kerebiçleri dizin. Fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Hatay mutfağı kerebiç kurabiye servise hazır.Bu harika kerebiç kurabiyeyi Çay ile beraber tüketebilirsiniz.

http://www.hatayyemektarifleri.com/2015/03/kerebic-kurabiye-tarifi-hatay-mutfag.html

Hiç yorum yok: