Cuma, Mayıs 25, 2018

PASTANE POĞÇASI





Malzemeler
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tam yumurta, 1 yumurtanın akı (sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 125 gr yumuşamış tereyağı
  • 4 – 4. 5 su bardağı kadar un
Arası için:
  • Beyaz peynir yada kaşar peyniri
Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı
  1. Süt soğuk ise ocakta ılıtılır ve karıştırma kabına alınır.
  2. Üzerine yaş maya ve toz şeker eklenir, karıştırarak eritilir.
  3. Daha sonra yumurta, oda ısısında yumuşamış margarin veya tereyağı ve tuz eklenerek karıştırılır.
  4. Yavaş yavaş kontrollü bir şekilde un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.
  5. Üzeri kapatılarak sıcak bir ortamda 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  6. Mayalanan hamur şöyle bir yoğurularak söndürülür.
  7. Mandalina büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır.
  8. Arasına peynir koyularak kapatılır.
  9. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  10. Üzeri için yumurta sarısı ve pudra şekeri karıştırılır.
  11. Poğaçaların üzerine sürülür.
  12. Çatal ile çizikler atılır.
  13. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dk kızarana kadar pişirilir
  14. . Yumuş yumuş poğaçalar hazır. Üzerine nemli bir bez örterseniz yumuşaklığını muhafaza edecektir. 
http://www.nefisyemektarifleri.com/video/sariyer-pogaca-videosu/

Hiç yorum yok: