Cumartesi, Mayıs 19, 2018

SEBZE FIRINDA VE TEPSİ KÖFTESİ







Malzemeler

Sebze miktarları tepsinizin büyüklüğüne göre veya kişi sayısına göre ayarlanır. 

Bu tepside 

4 adet patlıcan
3 adet patates
8 adet çarliston biber
4 adet salçalık kırmızı biber

Sosu

1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
yarım su bardağı zeytinyağı
1 bardak su 200ml
tuz, karabiber

Aslında sebzeleri tepsiye dizerken bir köfte, bir dilim patlıcan, bir dilim patates, bir biber olarak dizilince daha lezzetli oluyor. Ben vakit dar olduğu için uğraşıp köfte şekline getiremedim köfteyi tepsiye yaydım. Siz köfteli denerseniz daha lezzetli bulacaksınız. 

Hazırlanışı

Patlıcanlar alacalı soyulup tuzlu suda bekletilir, Patetes soyulup halka halka orta kalınlıkta doğranır. Biberler önce uzunlamasına ikiye ayrılır çekirkek kısmı çıkarılıp enlemesine ikiye bölünür tüm malzeme hazırlanınca yağlanmış fırın tepsisine sıra ile bir patlıcan, bir patates, bir biber olarak dizilir. Bir çorba kasesine 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, yarım su bardağı zeytinyağı, tuz, karabiber 1 bardak su ilave edilip iyice karıştırılır salça dağılır bu karışımdan sebzelerin üzerine kaşık kaşık dökülerek sebzelerin üzeri bu sıvı ile kaplanır ve 190 dereceli fırında yaklaşık sebzeler pişene kadar yaklaşık 40 dakika pişirilir. 

Tepsi köftesi de her zaman yaptığınız sevdiğiniz köfteyi hazırlayıp yağlanmış tepsiye bir parmak kalınlığında olacak şekilde yayılır.. Üzerine bir su bardağından iki parmak eksik suyun için bir yemek kaşığı salçayı ezip tepsiye yayılmış köftenin üzerine yayılır ve fırında 190 derecede kızarana kadar pişirilir. 

Hiç yorum yok: