Malzemeler
- 2 adet yufka
- 2 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet pırasa
- 1/4 (çeyrek) adet beyaz lahana
- 250 g kıyma
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- tuz
- karabiber
- zeytinyağı
kızartmak için;
- 2 adet yumurta
- galeta unu
- sıvı yağ
Kıymalı Çin Böreği Tarifi, Nasıl Yapılır? Yapılışı
- Zeytinyağını tavaya alalım.
- Kıymayı ilave edip kavuralım.
- İnce kıyılmış lahana, doğranmış kırmızı biberler, ince doğranmış pırasa ve rendelenmiş havuçları ekleyip kavuralım.
- ince doğranmış yeşil soğan ve rendelenmiş zencefil ekleyelim.
- Sebzeler yumuşayıp diriliğini yitirince, mısır nişastası ve soya sosunu ekleyelim. 1-2 dk karıştırıp ocaktan alalım.
- Yufkayı 8’e keselim. Her parçaya iç harcından koyarak kalınca rulo halinde saralım.
- Yufkaların ucunu açılmaması için hafif su ile ıslatarak kapatalım.
- Tüm yufkayı ve iç harcını bitirince kızartma işlemine geçebiliriz.
- Uygun bir tavaya bol sıvı yağ alıp ısıtalım.
- Yumurtaları geniş bir kapta çırpalım.
- Börekleri önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp kızdırdığımız yağda çevirerek kızartalım.
- Soya sosu ile servis edelim.
http://www.nefisyemektarifleri.com/video/cin-boregi-tarifi-nasil-yapilir/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder