Pazartesi, Mayıs 07, 2018

ÇİN BÖREĞİ




Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet pırasa
  • 1/4 (çeyrek) adet beyaz lahana
  • 250 g kıyma
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • tuz
  • karabiber
  • zeytinyağı
kızartmak için;
  • 2 adet yumurta
  • galeta unu
  • sıvı yağ

Kıymalı Çin Böreği Tarifi, Nasıl Yapılır? Yapılışı

  1. Zeytinyağını tavaya alalım.
  2. Kıymayı ilave edip kavuralım.
  3. İnce kıyılmış lahana, doğranmış kırmızı biberler, ince doğranmış pırasa ve rendelenmiş havuçları ekleyip kavuralım.
  4. ince doğranmış yeşil soğan ve rendelenmiş zencefil ekleyelim.
  5. Sebzeler yumuşayıp diriliğini yitirince, mısır nişastası ve soya sosunu ekleyelim. 1-2 dk karıştırıp ocaktan alalım.
  6. Yufkayı 8’e keselim. Her parçaya iç harcından koyarak kalınca rulo halinde saralım.
  7. Yufkaların ucunu açılmaması için hafif su ile ıslatarak kapatalım.
  8. Tüm yufkayı ve iç harcını bitirince kızartma işlemine geçebiliriz.
  9. Uygun bir tavaya bol sıvı yağ alıp ısıtalım.
  10. Yumurtaları geniş bir kapta çırpalım.
  11. Börekleri önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp kızdırdığımız yağda çevirerek kızartalım.
  12. Soya sosu ile servis edelim.
http://www.nefisyemektarifleri.com/video/cin-boregi-tarifi-nasil-yapilir/

Hiç yorum yok: