Pazartesi, Mayıs 14, 2018

ÇİKOLATALI PASTA






Malzemeler
Çikolatalı Kek İçin
  • 3 adet 23 cm lik kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp unlayın
  • 3 bardak un
  • 3 bardak toz şeker
  • 1½ su bardağı şekersiz kakao tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1½ çay kaşığı kabartma tozu
  • 1½ çay kaşığı tuz
  • 4 büyük yumurta
  • 1½ bardak buttermilk
  • 1½ bardak ılık su
  • ½ fincan bitkisel yağ
  • 2 çay kaşığı vanilya özü veya bir paket vanilya

Çikolatalı Krema için Malzemeler

  • 1½ bardak tereyağı, yumuşatılmış
  • 8 oz krem ​​peynir, yumuşatılmış (227 gram)
  • 1½ su bardağı şekersiz kakao tozu
  • 3 çay kaşığı vanilya özü veya bir paket vanilya
  • 7-8 kaşık pudra şekeri
  • ¼ fincan süt hakkında (gerektiği gibi)
Hazırlanışı
Çikolatalı Kek

  1. Fırını 175 dereceye ayarlayın 
  2. Un, şeker, kakao, kabartma tozu ve tuz karıştırın.
  3. Yumurta, butter milk, ılık su, yağ, vanilya y ekleyin. Pürüzsüz olana kadar orta hızda çırpın. 
  4. Hamuru üç tavaya ayırın. Ben eşit olarak paylaştırın.
  5. 30-35 dakika pişirin.
  6. Soğumaya bırakın

Çikolatalı Kremanın Hazırlanışı

  1. Büyük bir kapta, yumuşak tereyağı ve krem ​​peyniri bir araya getirin. Mikser ile iyice çırpın
  2. Kakao tozu ve vanilya yı ekleyin..
  3. Pudra şekerini ve sütü de ilave edip mikserle tüm malzeme iyice karışana kadarı  çırpın ve kremayı buzdolabında soğutun.

Daha sonra pastayı tamamlamak için her kek katının arasına krema sürün. Kalan krema ile pastanın üzerini ve kenarlarını sıvayıp buzdolabında dinlendirin. 

Ölçüler

450 gram çok amaçlı un 
650 gram toz şeker 
155 gram şekersiz kakao tozu 
17 gram kabartma tozu 
8 gram kabartma tozu 
11 gram tuz 
4 büyük yumurta 
350 ml buttermilk
350 ml ılık su 
115 ml bitkisel yağ 

https://thestayathomechef.com/the-most-amazing-chocolate-cake/

Hiç yorum yok: