Malzemeler
Çikolatalı Kek İçin
- 3 adet 23 cm lik kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp unlayın
- 3 bardak un
- 3 bardak toz şeker
- 1½ su bardağı şekersiz kakao tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1½ çay kaşığı kabartma tozu
- 1½ çay kaşığı tuz
- 4 büyük yumurta
- 1½ bardak buttermilk
- 1½ bardak ılık su
- ½ fincan bitkisel yağ
- 2 çay kaşığı vanilya özü veya bir paket vanilya
Çikolatalı Krema için Malzemeler
- 1½ bardak tereyağı, yumuşatılmış
- 8 oz krem peynir, yumuşatılmış (227 gram)
- 1½ su bardağı şekersiz kakao tozu
- 3 çay kaşığı vanilya özü veya bir paket vanilya
- 7-8 kaşık pudra şekeri
- ¼ fincan süt hakkında (gerektiği gibi)
Hazırlanışı
Çikolatalı Kek
- Fırını 175 dereceye ayarlayın
- Un, şeker, kakao, kabartma tozu ve tuz karıştırın.
- Yumurta, butter milk, ılık su, yağ, vanilya y ekleyin. Pürüzsüz olana kadar orta hızda çırpın.
- Hamuru üç tavaya ayırın. Ben eşit olarak paylaştırın.
- 30-35 dakika pişirin.
- Soğumaya bırakın
Çikolatalı Kremanın Hazırlanışı
- Büyük bir kapta, yumuşak tereyağı ve krem peyniri bir araya getirin. Mikser ile iyice çırpın
- Kakao tozu ve vanilya yı ekleyin..
- Pudra şekerini ve sütü de ilave edip mikserle tüm malzeme iyice karışana kadarı çırpın ve kremayı buzdolabında soğutun.
Daha sonra pastayı tamamlamak için her kek katının arasına krema sürün. Kalan krema ile pastanın üzerini ve kenarlarını sıvayıp buzdolabında dinlendirin.
Ölçüler
450 gram çok amaçlı un
650 gram toz şeker
155 gram şekersiz kakao tozu
17 gram kabartma tozu
8 gram kabartma tozu
11 gram tuz
4 büyük yumurta
350 ml buttermilk
350 ml ılık su
115 ml bitkisel yağ
https://thestayathomechef.com/the-most-amazing-chocolate-cake/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder