Perşembe, Şubat 02, 2017

ELMALI KURABİYE






Elmalı Kurabiye Hamuru

250 gr tereyağı
2 adet yumurta 

1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un

vanilya


İç malzeme

4 adet elma
1 çay bardağı fındık 

1 çay bardağı kuru meyve
Kekler için kullandığımız kuru meyvelerden
1 su bardağı toz şeker 

1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için 

Kırık ceviz bir kase
Pudra şekeri 4-5 yemek kaşığı
bir paket vanilya
Pudra şekeri ve vanilyayı karıştırın

Önce iç harcımı

Elmaları soyup küp küp doğruyoruz geniş bir tavaya alıp üzerine şekeri fındıkları kuru meyveleri ilave ediyoruz yarım saat pişiriyoruz daha sonra altını kapatıp 1 tatlı kaşığı tarçın ilave ediyoruz soğumaya bırakıyoruz


Kurabiye Hamuru

Yoğurma kabına tereyağı ve pudraşekerini alıp mikser veya el ile iyice birbirine yedirerek yoğuruyoruz. Sonra yumurta ve sıvı yağı azar azar ilave edip yediriyoruz, vanilyayı ekleyip unu  ve azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar ekleyip yoğurma işlemini tamamlayıp hamuru strece sarıp buz dolabında dinlediriyoruz. 

Hamuru bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında muhafaza edibiliriz. 

Fırın tepsisini yağlayıp veya yağlı kağıt serip bir kenara alıyoruz. Hamuru merdane ile yarım cm kalınlığında açıyoruz. 
Yuvarlak bir kalıp veya neskafe fincanının ağzını hamura bastırarak yuvarlak hamurlar elde ediyoruz sonra içlerine bir yemek kaşığı veya bir buçuk yemek kaşığı elmalı iç koyup poğça kapar gibi kapatıp üzerine kırıp ceviz parçalarını sepiyoruz. yağlanmış tepsiye diziyoruz.

170 derecede pisiriyoruz soguduktan sonra üzerine vanilyalı pudra şekerini serpiyoruz.

Hiç yorum yok: