Pazar, Şubat 19, 2017

DİZMANA





DIZMANA (Eskişehir Çöreği)
Malzemeler

2 su bardağı süt
1 çay bardağı ılık su 
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı instant kuru hamur mayası
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un


Sos malzemesi

yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt

HAZIRLANIŞI

Hamur malzemeleriyle yumuşacık bir hamur hazırlayın. 1 saat ılık bir ortamda üstünü örtüp mayalandırın. Daha sonra hamurdan iri parçalar alıp rulo yapın. Ruloyu 2-3 parmak uzunluğunda kesip yağlanmış tepsiye dikine dizin. Bütün hamura aynı işlemi uygulayın. Daha sonra hamurun üzerine üç parmağınızla sıktırarak bastırın. Yarım saat kadar dinlendirin. Tereyağını eritin. Sıvı yağı, yumurta ve yoğurdu da ekleyip çırpın. Hamurun üzerine bu karışımı dökün ve yayın. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.


https://www.facebook.com/sutlutatlitarifleri/?hc_ref=NEWSFEED&fref=nf

Hiç yorum yok: