Perşembe, Şubat 02, 2017

JAMBONLU PASTIRMALI TUZLU KEK





Malzemeler

2 adet yumurta ve 1 yumurta sarısı
300 gr un
300 gr süt
50 gr rendelenmiş permesan peynir
70 gr sızma zeytinyağı
1 pk  instal maya
50 gr pişirilmiş küp jambon (veya sosis)
50 gr ince doğranmış pastırma
70 gr ince doğranmış mozzarella peyniri
bir çay kaşığı tuz
bir tutam karabiber

Üzeri için

Susam

Yapılışı

Çırpma kabına 2 tam yumurta ve bir yumurta sarısını al, çırpma teli ile karıştır azar azar sütü ilave et çırp sonra rendelenmiş permesan ve sızma zeytinyağını ilave et karıştır. Maya yı ilave et yine karıştır sonra azar azar unu ilave edin ve karıştırın. Karıştırma işi tamamlanınca çırma telini bırakın ve jambon pastırma, mozzarella, tuz, karabiber ilave edip ıspatula ile karıştırın. 24 cm lik bir fırınkabını iyice yağlayıp unlayın fazla unu tepsiden silkeleyerek alın. Karışımı tepsiye dökün üzerine susam serpin. 15-20 dakika bekletin ve 170 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 

http://www.ricetta.it/torta-5-minuti-salata

Hiç yorum yok: