Malzemeler
125 gram oda ısısında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı dolusu fındık ezmesi
1 çay bardağı badem tozu
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Üzeri için: *Nutella veya fındık
HAZIRLANIŞI
Kurabiye hamurunu yoğuruyoruz.Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur olacak.Buzdolabında yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz ve yuvarlıyoruz.Ortasını baş parmağımızla bastırarak küçük bir çukur açıyoruz.
İçine bir fındık bastırıyoruz.170 derecedeki fırında pişiriyoruz.
Fındık koymadıysak kurabiyeler soğuyunca çay kaşığı yardımı ile ya da krema pompası ile boşluklara nutella dolduruyoruz.
https://www.facebook.com/sutlutatlitarifleri/?hc_ref=NEWSFEED&fref=nf
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder