Pazar, Şubat 19, 2017

MARMELATLI KURABİYE




Malzemeler
100 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 adet yumurta sarısı
1/2 su bardağı pudra şekeri
1,5 su bardağı un
1/4 çay kaşığı toz zencefil

İçi için

4 yemek kaşığı çilek reçeli veya vişne
4 yemek kaşığı kayısı reçeli veya şeftali
4 yemek kaşığı kızılcık marmelatı

Üzeri için
2 yemek kaşığı pudra şekeri

Püf noktası

Kurabiye yapımında kullandığınız malzemeleri oda sıcaklığında kullanmaya dikkat edin.
Kurabiyelerin adet sayısı kullandığınız kurabiye kalıplarının büyüklüklerine ve şekillerine göre değişiklik gösterebilir.

HAZIRLANIŞI

Oda sıcaklığında yumuşayana kadar beklettiğiniz tereyağı, elenmiş pudra şekeri ve yumurta sarısını karıştırma kabına alın.
Elinizle krema haline gelene kadar karıştırın. Toz zencefili bu aşamada ekleyin.
Elenmiş unu azar azar katıp kurabiye hamurunu kıvam alana kadar yoğurmaya başlayın.
Kurabiye hamurunu göz kararı iki eşit parçaya böldükten sonra hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde yaklaşık 1 cm. kalınlığında açın.
Kenarları tırtıklı hamur rulosu yardımıyla açtığınız hamurlardan kare parçalar kesin.
Kare hamurların orta kısımlarına çay kaşığının ucu yardımıyla çilek ya da kayısı reçeli bırakın. Hamurların kenar kısımlarını ortaya doğru katlayıp reçelli kısım üzerinde birleştirin.
Hazırladığınız kurabiyeleri tabanına yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
Kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 12-15 dakika kadar pişirin. Üzerleri hafif bir renk alan kurabiyeleri, fırından çıkardıktan sonra oda ısısında dinlendirin.

https://www.facebook.com/sutlutatlitarifleri/?hc_ref=NEWSFEED&fref=nf

Hiç yorum yok: