Malzemeler
1.5 su bardağı (yaklaşık 210 gr) toz haline gelmiş eti burçak veya petibör bisküvi
1+1/4 su bardağı (yaklaşık 250gr) toz şeker
80 gr erimiş tereyağı
225 gr krem peynir (PHILADELPHIA) veya yerine geçebilecek bir krem peynir.
4 adet yumurta
300 gr donmuş kiraz (vişne veya çilek)
1 yemek kaşığı limon suyu
1 pk vanilya
Hazırlanışı
Fırını 160 derecede ısıtın.
22 cm lik kelepçeli kek kalıbını yağlayın bir yerde tereyağı, 3 çorba kaşığı toz şeker ve bisküvi tozunu karıştırıp kelepçeli kalıbın dibine yayın ve üzerini bir su bardağının alt kısmı ile sıkıca bastırarak bisküvinin tabana bastırın. Bir kenara alın.
Mikserin çırpma kabına krem peyniri ve 200 gr (bir su bardağı) toz şekeri) alın ve pürüssüz bir kıvama gelene kadar çırpın. Çırpma devrini düşürüp yumurtaları teker teker ekleyin vanilyayı ilave edin.
Kek kalıbındaki bisküvi karışımının üzerine dökün. Fırına verin bir saat pişirin.
Bu arada donmuş kirazları tencereye alın, kalan şekeri ilave edip kısık ateşte suyunu bırakıp kaynamaya başlayana kadar pişirin limon suyunu ilave edip ocaktan alın.
Fırından çıkan keki en az 4 saat buzdolabında soğutun. Sonra üzerine kirazlı sosu dökün bir gece buzdolabında bekletin. Cheesecake en az bir gün buz dolabında beklemeli.
http://www.kraftrecipes.com/recipes/classic-cherry-topped-cheesecake-186120.aspx
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder