Pazar, Şubat 19, 2017

SANDVİÇ



Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tuz
Bir paket instant maya
4-5 bardak un (kulak memesi kıvamı alana kadar)

Üzeri için 

1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI

Bir kapta ılık süt, ılık su, yağ, maya, şeker, tuzu karıştırın ve yavaş yavaş unu ekleyip yoğurun.

Hamur elinize hafif yapıştığın da kıvamı olmuş demektir.

Hamurun üzerini streç ile kapatın ve üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.

Mayalan hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparın ve elinizle yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.


Hiç yorum yok: