Pazar, Şubat 19, 2017

HAMUR KIZARTMASI




Malzemeler

1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya veya yarım paket yaş maya
1 adet yumurta
Alabildiği kadar un
Kızartmak için

Sıvıyağ(biraz bol olsun)

Hazırlanışı

Su ve sütü ılıtın yoğurma kabına alın. Şeker ve mayayı ekleyin 5 dakika kadar bekleyin. Yumurta, sıvıyağ, tuz ve azar azar unu ilave ederek kulak memesi yumaşaklığında hamurunuzu yoğurun. Yoğurma işlemi önemli pürüzsüz bir hamur olmalı tezgah üzerine alarak avuç içinizle bastırarak yoğurabilirsiniz.

Hamurun üzerine temiz bir bezle örtün ve 1 saat kadar mayalanması için bekletin. 

Kahvaltıya yapacaksanız akşam hamurunuzu yoğurup buzdolabında bekletebilirsiniz.

Mayalanan hamuru elinizle toparlayıp ikiye bölün. Greyfurt büyüklüğünde yuvarlak iki adet hamur oluyor. Hafif unlayarak 1 cm kalınlığında merdane ile açın. Çok fazla inceltmeyin. Bıçak ile kesin. Biraz bekleteceğimiz için kestikten sonra biraz aralayın ki birbirine yapışmasın. Yada küçük bezeler yapıp elinizle klasik pişi gibi şekillendirin.

Yağı kızartma tencerenize alın. Oldukça ısıtın. Hamurları kızartırken aynı anda birçok hamuru eklemeyin. Yağı soğutur fazla hamur bu da fazla kabarmasını önler. Ben ikişer ikişer kızarttım. Alt üst ederek hamurları kızartın. Epey bi hamur kızartmamız oluyor bilginize. Nefiss bir şekilde tarifimiz hazırdır.


https://www.facebook.com/sutlutatlitarifleri/?hc_ref=NEWSFEED&frfef=n

Hiç yorum yok: