Çarşamba, Şubat 22, 2017

MİSKET LİMONLU MARGARİTA




Malzemeler

  • 1 su bardağı tequila
  • 1/2 su bardağı  cointreau
  • 1 su bardağı taze sıkılmış misket limon suyu
  • 1  misket  limonunu ince dilimler halinde kesin
  • bir tutam deniz tuzu
  • Ezilmiş buz gerektiği kadar



Hazırlanışı

Tekila, cointreau ve limon suyunu bir litrelik sürahide birleştirin. İyice karıştırın ve içine ince dilimlediğiniz misket limonu dilimlerinden 3 tanesini surahiye atın. 

Margarita kadehlerinin ağız kısımlarını misket limonu dilimleri ile ovun ve deniz tuzuna bastırın. Kadehleri hazırlayıp buzdolabına kaldırın. Ezilmiş buzu sürahideki karışımın üzerine ilave edip sürahiyi tamamlayın.  Yarım buzlu cam doldurun sonra margarita karışımı dökün. Buzdolabına kaldırın. Servis zamanı geldiğinde kadehleri doldurup üzerine ince bir dilim misket limonu ile servis yapın. 

Hiç yorum yok: