Pazar, Şubat 19, 2017

HAVUÇLU LOKUM




Malzemeler
4 adet orta boy havuç

1 su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı bal
1 paket çifte kavrulmuş petibör bisküvi
1 türk kahvesi fincanı su

3 çorba kaşığı tereyağ (Oda sıcaklığında )

1,5 su bardağı dövülmüş fındık

1 su bardağı Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
Havuçları yıkayıp rendeleyin ve orta boy tencereye alıp,üzerine toz şekeri, balı ve 1 fincan suyu ilave edin.
Havuçlar suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin ve ocaktan alın.
Havuçların üzerine bisküvileri kırın,tereyağ ve dövülmüş fındıkları ekleyin.
Tüm malzemeyi elinizde yuvarlayacak düzeye gelene kadar karıştırın.
Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yuvarlayın.
Hindistan cevizini çukur bir tabağa boşaltın ve yuvarladığınız havuç toplarını Hindistan cevizine bulayıp ortalarına fındık yerleştirip servis yapın.
https://www.facebook.com/YemekTarifleriResimli/photos/a.412919628765600.93260.412115548846008/1461191333938419/?type=3&theater

Hiç yorum yok: