Pazar, Aralık 18, 2016

PORTAKALLI ŞEKERPARE




Malzemeler

500 gr un
250 gr tereyağı
2 adet yumurta
150 gr pudra şekeri
20 gr kabartma tozu
1 adet portakalın rendesi
25 gr toz fındık
25 gr irmik
25 gr sıvı yağ
1 paket toz vanilya
50 gr antep fıstığı




Hazırlanışı
1. Fırınınızı 100 dereceye ayarlayın.
2. Antep fıstığı dışındaki bütün malzemeleri bir mikser kabının içerisinde birleştirin ve hamur yoğurma aparatı ile mikserde yoğurun.
3. Hamuru yoğurduktan sonra yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
4. Çıkarttığınız hamurları top top yuvarlayın ve belirli aralıklarla fırın tepsinizin üzerine koyun. Hafifçe hamur parçalarınızın üzerine bastırın.
5. Her hamurun ortasına 1 adet antep fıstığı koyun.
6. Önceden ısıttığınız fırınınızda şekerparelerinizi pişirmeye başlayın. 4-5 dakika içerisinde hamur parçaları yayılacaktır. Yayılma ile birlikte fırınınızın ısısını 160 dereceye çıkartın ve 10-15 dakika kadar şekerpareleriniz kızarıncaya kadar pişirin.
7. Kaynattığınız şerbeti sıcaklığı gitmeden, fırından çıkarttığınız şekerparelerinizin üzerinde bir kepçe yardığımı ile gezdirin.
8. Şekerparelerinizin şerbeti çekmesinden emin olduğunuzda fazla şerbeti boşaltın.
9. Biraz soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
http://blog.beyazfirin.com/portakalli-sekerpare/

Hiç yorum yok: