Pazar, Aralık 18, 2016

KARAKÖY POĞAÇASI




Malzemeler

250 gr margarin
10 gr yaş maya
100 gr ılık süt
15 gr tuz
90 gr sıvı yağ
2 adet yumurta
2 yumurta sarısı
45 gr toz şeker
670 gr un
100 gr lor peyniri
100 gr beyaz peynir



Hazırlanışı

  1. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
  2. Bir yoğurma kabının içerisine unu dökün ve ortasını açtıktan sonra ılık sütle mayayı açtığınız bölüme koyun.
  3. Mayayı ılık süt ile yoğurarak bir hamur kıvamı verin.
  4. Lor peyniri ve beyaz peynir hariç tüm malzemeleri ekleyin ve hamur yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurun.
  5. Hamuru 20 gramlık porsiyonlar halinde yuvarlayın.
  6. Bir kabın içerisinde beyaz peynir ile lor peynirini karıştırın.
  7. Bir merdane yardımı ile yuvarladığınız hamurları açın ve ortasına peynir koyun.
  8. Daha sonra hamurların uçlarını zarf şeklinde birbiriyle birleştirin.
  9. Birleşen uçları altta kalacak şekilde poğaçaları pişirme tepsisine yerleştirin.
  10. Üzerlerine hafifçe bastırılarak yumurta sarısını sürün ve üzerini çatal ile artı şeklinde çizin.
  11. Tepsi üzerini örtün ve 1 saat kadar oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
  12. 180°C’de 15-20 dakika pişirin.
http://blog.beyazfirin.com/karakoy-pogacasi/

Hiç yorum yok: