Malzemeler
250 gr margarin
10 gr yaş maya
100 gr ılık süt
15 gr tuz
90 gr sıvı yağ
2 adet yumurta
2 yumurta sarısı
45 gr toz şeker
670 gr un
100 gr lor peyniri
100 gr beyaz peynir
Hazırlanışı
- Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
- Bir yoğurma kabının içerisine unu dökün ve ortasını açtıktan sonra ılık sütle mayayı açtığınız bölüme koyun.
- Mayayı ılık süt ile yoğurarak bir hamur kıvamı verin.
- Lor peyniri ve beyaz peynir hariç tüm malzemeleri ekleyin ve hamur yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurun.
- Hamuru 20 gramlık porsiyonlar halinde yuvarlayın.
- Bir kabın içerisinde beyaz peynir ile lor peynirini karıştırın.
- Bir merdane yardımı ile yuvarladığınız hamurları açın ve ortasına peynir koyun.
- Daha sonra hamurların uçlarını zarf şeklinde birbiriyle birleştirin.
- Birleşen uçları altta kalacak şekilde poğaçaları pişirme tepsisine yerleştirin.
- Üzerlerine hafifçe bastırılarak yumurta sarısını sürün ve üzerini çatal ile artı şeklinde çizin.
- Tepsi üzerini örtün ve 1 saat kadar oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
- 180°C’de 15-20 dakika pişirin.
http://blog.beyazfirin.com/karakoy-pogacasi/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder