Pazar, Aralık 18, 2016

PASTANE SİMİDİ






Malzemeler

1 su bardağı ılık süt,
1 su bardağı ılık su,
1 çay bardağı sıvı yağı,
1 paket instant maya (10 gr) veya 1 yemek kaşığı kuru maya,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 yemek kaşığı şeker,
Aldığı kadar un (ben tepeleme 18 yemek kaşığı kullandım).

Üzeri İçin

Yarım çay bardağı pekmez,
1 çay bardağı su,
1 su bardağı susam.




Yapılışı

Bir kaba mayayı, şekeri ve ılık suyu koyup karıştıralım.
Bu şekilde 5-10 dakika kabarana kadar bekleyelim.
Kabaran mayanın içine ılık sütü, sıvı yağı ve tuzu ilave edip karıştıralım.
Üzerine azar azar unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hamurun üzerini kapatıp ılık bir ortamda 45 dakika mayalandıralım.
Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparalım.
1 adet portakal büyüklüğünde kopardığımız hamuru 2 eşit parçaya bölelim.
Sonra resimdeki gibi elimizle yuvarlayarak 2 uzun parça elde edelim.
İki uzun parçanın uçlarını birleştirip resimdeki gibi kıvıralım ve uçlarını birleştirelim.
Geniş bir kaba pekmezi ve suyu koyup karıştıralım.
Geniş bir tabağa susamı dökelim.
Hazırladığımız simitleri önce pekmeze sonrada susama bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişirilir. 
http://www.yemektarifleri-sitesi.com/sutlu-pastane-simidi-tarifi


Hiç yorum yok: