Perşembe, Şubat 23, 2017

PASTANE SANDVİÇİ





Malzemeler

3 su bardağı un+ 2 yemek kaşığı un,
1 tatlı kaşığı silme tuz,
1 paket instant maya (10 gr),
1 yemek kaşığı şeker,
6 yemek kaşığı sıvı yağı,
1 su bardağı ılık su.

Üzeri İçin:
Yumurta sarısı.



Hazırlanışı

Bir kaba mayayı, toz şekeri ve ılık suyu koyup iyice karıştıralım.
Üzerine sıvı yağı ve tuzu ilave edip karıştıralım.
Sonra elediğimiz unu azar azar ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hamuru ne kadar iyi yoğurursanız o kadar iyi sonuç alırsınız.
Hamurun üzerini streç ile kapatıp sıcak bir ortamda 40 dakika ile 1 saat arasında mayalandıralım.
Hamuru 9 eşit parçaya ayırıp resimdeki gibi şekillendirelim.
Hazırladığımız sandviçleri yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim.
Sandviçlerin üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika daha mayalandıralım.
Mayalanan sandviçlerin üzerine yavaş yavaş yumurta sarısı sürelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri pembeleşene kadar yaklaşık 20 dakika pişirelim.
http://www.yemektarifleri-sitesi.com/pastane-usulu-mayali-sandvic-tarifi

Çarşamba, Şubat 22, 2017

MİSKET LİMONLU MARGARİTA




Malzemeler

  • 1 su bardağı tequila
  • 1/2 su bardağı  cointreau
  • 1 su bardağı taze sıkılmış misket limon suyu
  • 1  misket  limonunu ince dilimler halinde kesin
  • bir tutam deniz tuzu
  • Ezilmiş buz gerektiği kadar



Hazırlanışı

Tekila, cointreau ve limon suyunu bir litrelik sürahide birleştirin. İyice karıştırın ve içine ince dilimlediğiniz misket limonu dilimlerinden 3 tanesini surahiye atın. 

Margarita kadehlerinin ağız kısımlarını misket limonu dilimleri ile ovun ve deniz tuzuna bastırın. Kadehleri hazırlayıp buzdolabına kaldırın. Ezilmiş buzu sürahideki karışımın üzerine ilave edip sürahiyi tamamlayın.  Yarım buzlu cam doldurun sonra margarita karışımı dökün. Buzdolabına kaldırın. Servis zamanı geldiğinde kadehleri doldurup üzerine ince bir dilim misket limonu ile servis yapın. 

Pazar, Şubat 19, 2017

MARMELATLI KURABİYE




Malzemeler
100 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 adet yumurta sarısı
1/2 su bardağı pudra şekeri
1,5 su bardağı un
1/4 çay kaşığı toz zencefil

İçi için

4 yemek kaşığı çilek reçeli veya vişne
4 yemek kaşığı kayısı reçeli veya şeftali
4 yemek kaşığı kızılcık marmelatı

Üzeri için
2 yemek kaşığı pudra şekeri

Püf noktası

Kurabiye yapımında kullandığınız malzemeleri oda sıcaklığında kullanmaya dikkat edin.
Kurabiyelerin adet sayısı kullandığınız kurabiye kalıplarının büyüklüklerine ve şekillerine göre değişiklik gösterebilir.

HAZIRLANIŞI

Oda sıcaklığında yumuşayana kadar beklettiğiniz tereyağı, elenmiş pudra şekeri ve yumurta sarısını karıştırma kabına alın.
Elinizle krema haline gelene kadar karıştırın. Toz zencefili bu aşamada ekleyin.
Elenmiş unu azar azar katıp kurabiye hamurunu kıvam alana kadar yoğurmaya başlayın.
Kurabiye hamurunu göz kararı iki eşit parçaya böldükten sonra hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde yaklaşık 1 cm. kalınlığında açın.
Kenarları tırtıklı hamur rulosu yardımıyla açtığınız hamurlardan kare parçalar kesin.
Kare hamurların orta kısımlarına çay kaşığının ucu yardımıyla çilek ya da kayısı reçeli bırakın. Hamurların kenar kısımlarını ortaya doğru katlayıp reçelli kısım üzerinde birleştirin.
Hazırladığınız kurabiyeleri tabanına yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
Kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 12-15 dakika kadar pişirin. Üzerleri hafif bir renk alan kurabiyeleri, fırından çıkardıktan sonra oda ısısında dinlendirin.

https://www.facebook.com/sutlutatlitarifleri/?hc_ref=NEWSFEED&fref=nf

SANDVİÇ



Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tuz
Bir paket instant maya
4-5 bardak un (kulak memesi kıvamı alana kadar)

Üzeri için 

1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI

Bir kapta ılık süt, ılık su, yağ, maya, şeker, tuzu karıştırın ve yavaş yavaş unu ekleyip yoğurun.

Hamur elinize hafif yapıştığın da kıvamı olmuş demektir.

Hamurun üzerini streç ile kapatın ve üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.

Mayalan hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparın ve elinizle yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.


HAMUR KIZARTMASI




Malzemeler

1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya veya yarım paket yaş maya
1 adet yumurta
Alabildiği kadar un
Kızartmak için

Sıvıyağ(biraz bol olsun)

Hazırlanışı

Su ve sütü ılıtın yoğurma kabına alın. Şeker ve mayayı ekleyin 5 dakika kadar bekleyin. Yumurta, sıvıyağ, tuz ve azar azar unu ilave ederek kulak memesi yumaşaklığında hamurunuzu yoğurun. Yoğurma işlemi önemli pürüzsüz bir hamur olmalı tezgah üzerine alarak avuç içinizle bastırarak yoğurabilirsiniz.

Hamurun üzerine temiz bir bezle örtün ve 1 saat kadar mayalanması için bekletin. 

Kahvaltıya yapacaksanız akşam hamurunuzu yoğurup buzdolabında bekletebilirsiniz.

Mayalanan hamuru elinizle toparlayıp ikiye bölün. Greyfurt büyüklüğünde yuvarlak iki adet hamur oluyor. Hafif unlayarak 1 cm kalınlığında merdane ile açın. Çok fazla inceltmeyin. Bıçak ile kesin. Biraz bekleteceğimiz için kestikten sonra biraz aralayın ki birbirine yapışmasın. Yada küçük bezeler yapıp elinizle klasik pişi gibi şekillendirin.

Yağı kızartma tencerenize alın. Oldukça ısıtın. Hamurları kızartırken aynı anda birçok hamuru eklemeyin. Yağı soğutur fazla hamur bu da fazla kabarmasını önler. Ben ikişer ikişer kızarttım. Alt üst ederek hamurları kızartın. Epey bi hamur kızartmamız oluyor bilginize. Nefiss bir şekilde tarifimiz hazırdır.


https://www.facebook.com/sutlutatlitarifleri/?hc_ref=NEWSFEED&frfef=n

FINDIK PARE




Malzemeler

125 gram oda ısısında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı dolusu fındık ezmesi
1 çay bardağı badem tozu
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Üzeri için: *Nutella veya fındık
HAZIRLANIŞI

Kurabiye hamurunu yoğuruyoruz.Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur olacak.Buzdolabında yarım saat kadar dinlendiriyoruz.


Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz ve yuvarlıyoruz.Ortasını baş parmağımızla bastırarak küçük bir çukur açıyoruz. 

İçine bir fındık bastırıyoruz.170 derecedeki fırında pişiriyoruz.
Fındık koymadıysak kurabiyeler soğuyunca çay kaşığı yardımı ile ya da krema pompası ile boşluklara nutella dolduruyoruz.

https://www.facebook.com/sutlutatlitarifleri/?hc_ref=NEWSFEED&fref=nf

HAVUÇLU LOKUM




Malzemeler
4 adet orta boy havuç

1 su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı bal
1 paket çifte kavrulmuş petibör bisküvi
1 türk kahvesi fincanı su

3 çorba kaşığı tereyağ (Oda sıcaklığında )

1,5 su bardağı dövülmüş fındık

1 su bardağı Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
Havuçları yıkayıp rendeleyin ve orta boy tencereye alıp,üzerine toz şekeri, balı ve 1 fincan suyu ilave edin.
Havuçlar suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin ve ocaktan alın.
Havuçların üzerine bisküvileri kırın,tereyağ ve dövülmüş fındıkları ekleyin.
Tüm malzemeyi elinizde yuvarlayacak düzeye gelene kadar karıştırın.
Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yuvarlayın.
Hindistan cevizini çukur bir tabağa boşaltın ve yuvarladığınız havuç toplarını Hindistan cevizine bulayıp ortalarına fındık yerleştirip servis yapın.
https://www.facebook.com/YemekTarifleriResimli/photos/a.412919628765600.93260.412115548846008/1461191333938419/?type=3&theater

ELMALI KURABİYE





Malzemeler

250 gr tereyağı
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
4-5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Üstü için

1 Çay bardağı pudra şekeri

İç malzemeleri

5 adet orta boy elma
1su bardağı öğütülmüş diri ceviz
1 su bardağı toz şeker
1 cay bardağı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI

*Bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur haline getirin.
*İç malzemeleri: elmaları rendeleyip şekeri ilave ederek suyunu çekene kadar ocakta pişirin. Daha sonra ceviz ve üzümü ekleyin. hafif soğuyunca tarçını ilave edin.
*Dinlenen hamuru merdaneyle açıp 7 cm üçgen şeklinde kesip iç harçları içlerine koyup rulo şeklinde katlayın.180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
*Pişen kurabiyelere soğuyunca bol miktarda pudra şekeri eleyip servis yapın.

https://www.facebook.com/sutlutatlitarifleri/?hc_ref=NEWSFEED&fref=nf

DİZMANA





DIZMANA (Eskişehir Çöreği)
Malzemeler

2 su bardağı süt
1 çay bardağı ılık su 
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı instant kuru hamur mayası
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un


Sos malzemesi

yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt

HAZIRLANIŞI

Hamur malzemeleriyle yumuşacık bir hamur hazırlayın. 1 saat ılık bir ortamda üstünü örtüp mayalandırın. Daha sonra hamurdan iri parçalar alıp rulo yapın. Ruloyu 2-3 parmak uzunluğunda kesip yağlanmış tepsiye dikine dizin. Bütün hamura aynı işlemi uygulayın. Daha sonra hamurun üzerine üç parmağınızla sıktırarak bastırın. Yarım saat kadar dinlendirin. Tereyağını eritin. Sıvı yağı, yumurta ve yoğurdu da ekleyip çırpın. Hamurun üzerine bu karışımı dökün ve yayın. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.


https://www.facebook.com/sutlutatlitarifleri/?hc_ref=NEWSFEED&fref=nf

Salı, Şubat 14, 2017

KİRAZLI CHEESECAKE




Malzemeler

1.5 su bardağı (yaklaşık 210 gr) toz haline gelmiş eti burçak veya petibör bisküvi
1+1/4 su bardağı (yaklaşık 250gr) toz şeker
80 gr erimiş tereyağı
225 gr krem peynir (PHILADELPHIA) veya yerine geçebilecek bir krem peynir.
4 adet yumurta 
300 gr donmuş kiraz (vişne veya çilek)
1 yemek kaşığı limon suyu
1 pk vanilya

Hazırlanışı

Fırını 160 derecede ısıtın. 

22 cm lik kelepçeli kek kalıbını yağlayın bir yerde tereyağı, 3 çorba kaşığı toz şeker ve bisküvi tozunu karıştırıp kelepçeli kalıbın dibine yayın ve üzerini bir su bardağının alt kısmı ile sıkıca bastırarak bisküvinin tabana bastırın. Bir kenara alın. 

Mikserin çırpma kabına krem peyniri ve 200 gr (bir su bardağı) toz şekeri) alın ve pürüssüz bir kıvama gelene kadar çırpın. Çırpma devrini düşürüp yumurtaları teker teker ekleyin vanilyayı ilave edin. 

Kek kalıbındaki bisküvi karışımının üzerine dökün. Fırına verin bir saat pişirin. 

Bu arada donmuş kirazları tencereye alın, kalan şekeri ilave edip kısık ateşte suyunu bırakıp kaynamaya başlayana kadar pişirin limon suyunu ilave edip ocaktan alın. 

Fırından çıkan keki en az 4 saat buzdolabında soğutun. Sonra üzerine kirazlı sosu dökün bir gece buzdolabında bekletin. Cheesecake en az bir gün buz dolabında beklemeli. 

http://www.kraftrecipes.com/recipes/classic-cherry-topped-cheesecake-186120.aspx

Pazar, Şubat 05, 2017

İÇLİ KÖFTE




İç harcı için; 
  • 300 gram orta yağlı kıyma,
  • 3 adet orta boy soğan,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • 25 gram tereyağı (1 yemek kaşığı),
  • Karabiber,
  • Kırmızı toz biber,
  • Pul biber,
  • Tuz,
  • 1 tutam maydanoz.
Köfte harcı için;
  • 2 su bardağı ince köftelik bulgur,
  • 1 çay bardağı irmik,
  • 1 çay bardağı un,
  • 1 adet yumurta,
  • 2 su bardağı sıcak su,
  • 1 yemek kaşığı salça,
  • Pul biber,
  • Tuz.
Haşlamak için;
  • Sıcak su,
  • Tuz.
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ.

Limon Sıkacağında İçli Köfte Yapılışı

Limon sıkacağında içli köfte yapmak için öncelikle iç harcı hazır edilir.
İç harcı için gerekli olan soğanlar ince ince doğranır ve yarım çay bardağı sıvı yağ ile 1 yemek kaşığı tereyağı içerisinde yumuşayıncaya kadar kavrulur.
Kavrulan soğanların üzerine kıyma ilave edilir ve suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
Daha sonra tuz ile baharatlar eklenip karıştırılır ve son olarak ince kıyılmış maydanoz ilave edilip karıştırılır.
Hazırlanan iç harcı ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır (oda ısısında soğuduktan sonra, biraz buzdolabında soğuttum).

Köfte harcını hazırlamak için gerekli olan ince bulgur ile irmik derin bir kap içerisinde koyulur.
Üzerilerine 2 su bardağı sıcak su gezdirilip karıştırılır ve üzeri örtülerek 5 dakika kadar bekletilir.
Daha sonra üzerine un, yumurta, salça, tuz ve pul biber eklenip yoğurmaya başlanır.
Ara ara eller ıslatılarak, macun kıvamına gelene kadar güzelce yoğrulur (hamura su dökmeden ellerinizi ıslatarak yoğurun).

Yoğrulan köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır ve streç film serili limon sıkacağının içerisine yerleştirilir.
İşaret parmağı ile ortasına bastırılır ve yanlara doğru bastırarak ortası açılır (ince açmaya çalışın).
Açılan köftenin ortasına kıymalı iç harcından doldurulur ve kenardaki harçlar üzerine kapatılır.
Streç film toparlanıp çevrilerek sıkılır ve limon sıkacağından çıkartılır.
Şekillendirilen limon sıkacağında içli köfte tepsiye dizilir.
Harç bitene kadar aynı işleme devam edilir.

Hazırlanan köfteler arzuya göre kızgın yağ içerisinde her tarafı eşit şekilde 2-3 dakika kızartılır ve servis tabağına alınıp, ılık olarak servis edilir.
Veya köfteler azar azar kaynayan tuzlu su içerisine bırakılıp haşlanır ve haşlanan köfteler sudan çıkartılıp üzerine kızdırılmış pul biberli veya toz biberli yağ gezdirerek servis edilir.
Ben yarısını kızartarak, yarısını da haşlayarak servis ettim. İki şekilde de çok lezzetli oluyor, nasıl arzu ederseniz öyle pişirin :)
Bu ölçüler ile 32 adet köfte elde ettim.
Bu nefis Limon Sıkacağında İçli Köfte Tarifi için Ayşe Tuzak‘a çok teşekkür ederiz.

http://kadincatarifler.com/limon-sikacaginda-icli-kofte-tarifi

Perşembe, Şubat 02, 2017

JAMBONLU PASTIRMALI TUZLU KEK





Malzemeler

2 adet yumurta ve 1 yumurta sarısı
300 gr un
300 gr süt
50 gr rendelenmiş permesan peynir
70 gr sızma zeytinyağı
1 pk  instal maya
50 gr pişirilmiş küp jambon (veya sosis)
50 gr ince doğranmış pastırma
70 gr ince doğranmış mozzarella peyniri
bir çay kaşığı tuz
bir tutam karabiber

Üzeri için

Susam

Yapılışı

Çırpma kabına 2 tam yumurta ve bir yumurta sarısını al, çırpma teli ile karıştır azar azar sütü ilave et çırp sonra rendelenmiş permesan ve sızma zeytinyağını ilave et karıştır. Maya yı ilave et yine karıştır sonra azar azar unu ilave edin ve karıştırın. Karıştırma işi tamamlanınca çırma telini bırakın ve jambon pastırma, mozzarella, tuz, karabiber ilave edip ıspatula ile karıştırın. 24 cm lik bir fırınkabını iyice yağlayıp unlayın fazla unu tepsiden silkeleyerek alın. Karışımı tepsiye dökün üzerine susam serpin. 15-20 dakika bekletin ve 170 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 

http://www.ricetta.it/torta-5-minuti-salata

ÇİKOLATALI PUDİNG





Malzemeler

2 adet yumurta sarısı
yarım su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı mısır nişastası
3 su bardağı süt
250 gr ince doğranmış bitter çikolata
bir tutam tuz
vanilya

Üzerine 

Krem şanti
rende çikolata

Yapılışı

Büyük bir kapta yumurta sarısı, şeker ve mısır nişastası çırpın.  Orta büyüklükte pişirme tenceresine süt, çikolata ve tuz alın kısık ateşte çikolata eriyinceye kadar karıştırın, Diğer kapta bekleyen yumurtalı karışıma ateşteki sütten azar azar ilave edip ısılarını eşitleyin ve tüm karışımı tencerede birleştirip yine kısık ateşte pişirin. Pişen puding i kaselere eşit paylaştırın ve buzdolabında en az iki saat soğutun. 

Servis yaparken üzerine 1 yemek kaşığı çırpılmış kremşanti ve rende çikolata serpip servis edebilirsiniz. 

http://www.recipegirl.com/2014/11/06/chocolate-pudding-recipe/

ELMALI KURABİYE






Elmalı Kurabiye Hamuru

250 gr tereyağı
2 adet yumurta 

1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un

vanilya


İç malzeme

4 adet elma
1 çay bardağı fındık 

1 çay bardağı kuru meyve
Kekler için kullandığımız kuru meyvelerden
1 su bardağı toz şeker 

1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için 

Kırık ceviz bir kase
Pudra şekeri 4-5 yemek kaşığı
bir paket vanilya
Pudra şekeri ve vanilyayı karıştırın

Önce iç harcımı

Elmaları soyup küp küp doğruyoruz geniş bir tavaya alıp üzerine şekeri fındıkları kuru meyveleri ilave ediyoruz yarım saat pişiriyoruz daha sonra altını kapatıp 1 tatlı kaşığı tarçın ilave ediyoruz soğumaya bırakıyoruz


Kurabiye Hamuru

Yoğurma kabına tereyağı ve pudraşekerini alıp mikser veya el ile iyice birbirine yedirerek yoğuruyoruz. Sonra yumurta ve sıvı yağı azar azar ilave edip yediriyoruz, vanilyayı ekleyip unu  ve azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar ekleyip yoğurma işlemini tamamlayıp hamuru strece sarıp buz dolabında dinlediriyoruz. 

Hamuru bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında muhafaza edibiliriz. 

Fırın tepsisini yağlayıp veya yağlı kağıt serip bir kenara alıyoruz. Hamuru merdane ile yarım cm kalınlığında açıyoruz. 
Yuvarlak bir kalıp veya neskafe fincanının ağzını hamura bastırarak yuvarlak hamurlar elde ediyoruz sonra içlerine bir yemek kaşığı veya bir buçuk yemek kaşığı elmalı iç koyup poğça kapar gibi kapatıp üzerine kırıp ceviz parçalarını sepiyoruz. yağlanmış tepsiye diziyoruz.

170 derecede pisiriyoruz soguduktan sonra üzerine vanilyalı pudra şekerini serpiyoruz.