Malzemeler
750 gr un
250 gr tereyağı
1 adet muskat
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı su
İç Malzemesi
1,5 su bardağı kırık ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Yoğurma kabına dövülmüş muskat, dövülmüş damla sakızı, tereyağı, sıvı yağ ve su ilave edilip tüm malzeme birbirine elle veya mikser ile yedirilir. Sonra un azar azar ilave edilerek hamur yoğrulur. İç malzeme ceviz ve tarçın bir kapta karıştırılır. Eğer varsa kömbe kalıbı sıvı yağ ile yağlanır ve hamurdan küçük bir mandalina kadar parça koparılır yuvarlanır. Ortası içli köfte yapar gibi biraz açılır ve cevizli harçtan bir kaşık konup aynı içli köfte gibi yuvarlanır. Hazırlanan bu hamur eğer kalıbınız varsa yağlanmış kalıba bastırılır ve fırın tepsisine dizilir. Eğer kalıp yoksa içli köfte şeklinde veya üzerini çatalla çizerek şekil verilir. Hamur şekil verme sırasında yumuşarmaya başlarsa cıvıklamaya başlarsa biraz un ilave edip yine kulakmemesi yumuşaklığına getirilir.
Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirilir. Servis tabağına dizilir üzerine pudra şekeri serpilir
Bu kurabiyeyi cam kavanoz da bir ay saklayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder