Bu ölçü 4-5 kişiliktir
Hamuru için
2 su bardağı su
3 yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz
4,5-5 su bardağı un ( fazlada olabilir sert bir hamur haline gelenine kadar un katın )
Tüm malzeme bu.. Sert bir hamur yoğurup üzerine nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlenlenmeye bırakılır..
İç Harcı için
Yarım kg kıyma, 2 tane ince doğranmış soğan, az maydanoz, tuz, karabiber, pul biber
İç malzemenin tümünü karıştırıp hazırlıyoruz kıyma içimiz hazır.
Yarım saat dinlendirilen hamur açılır su bardağı ile kesilir.
Elimize alıp ortasına 1 yemek kaşığı kıya içinden koyup videodaki gibi şekli verilir. Şekli yapamıyorsanız
Poğaça gibi kapatın yada kare kesip üçken kapatın olsun bitsin..
Hepsi bitince tuzlu suda haşlıyoruz kevgirle çıkarıp, sarymısaklı yoğurtla ve tereyağlı pul biberli sosla servis edilir.
https://www.facebook.com/PratikNefisTarifler/?hc_ref=NEWSFEED
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder