Pazar, Mart 05, 2017

HİNGEL






Bu ölçü 4-5 kişiliktir


Hamuru için

2 su bardağı su
3 yumurta 
1,5 tatlı kaşığı tuz
4,5-5 su bardağı un ( fazlada olabilir sert bir hamur haline gelenine kadar un katın )

Tüm malzeme bu.. Sert bir hamur yoğurup üzerine nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlenlenmeye bırakılır..

İç Harcı için


Yarım kg kıyma, 2 tane ince doğranmış soğan, az maydanoz, tuz, karabiber, pul biber

İç malzemenin tümünü karıştırıp hazırlıyoruz kıyma içimiz hazır. 

Yarım saat dinlendirilen hamur açılır su bardağı ile kesilir.

Elimize alıp ortasına 1 yemek kaşığı kıya içinden koyup videodaki gibi şekli verilir. Şekli yapamıyorsanız 

Poğaça gibi kapatın yada kare kesip üçken kapatın olsun bitsin..

Hepsi bitince tuzlu suda haşlıyoruz kevgirle çıkarıp, sarymısaklı yoğurtla ve tereyağlı pul biberli  sosla servis edilir.

https://www.facebook.com/PratikNefisTarifler/?hc_ref=NEWSFEED

Hiç yorum yok: