Malzemeler
- 1 tutam tuz
- 2 ve 1/8 fincan (270 gr) un
- 200 gr tereyağı
- 1/2 fincan (80gr) toz şeker
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 ve 1/4 fincan (180 gr) öğütülmüş badem
Üzeri için
Piştikten sonra
1 paket vanilya
150 gr pudra şekeri
Hazırlanışı
Yoğurma kabınada tuzu ve unu birleştirin. Tereyağını küp halinde kesin ve sonra unlu karışıma ekleyin ellerinizle yoğurun. Sonra şeker, yumurta, vanilya ve öğütülmüş bademi ekleyin yoğurun.
Hamuru streçle kaplayıp buzdolabında yarım saat bekletin.
Yağlanmış bir fırın tepsisini alın ve buzdolabından çıkardığınız hamurudan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 3 cm kalınlığında 6-7 cm uzunluğunda rulolar yapın ve ay şekli verin. Tepsiye dizin ve buzdolabında 20 dakika bekletin.
Daha sonra 15 dakika 200 dereceli fırında pişirin. Fırından çıkınca tepsiden dikkatlice çıkarın.Hala sıcakken, kipferl pudra şekeri ve vanilyalı karışıma daldırın ve her tarafını bu karışım ile kaplayın servis tabağına dizin.
http://allrecipes.com.au/recipe/21489/vanille-kipferl.aspx?o_is=SimilarRecipes&o_ln=SimRecipes_Photo_1
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder