Cumartesi, Mart 18, 2017

ANNE POĞÇASI




Malzemeler

1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
2 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
1 pk dr oetker kuru maya
2 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un

İç Malzemesi

Beyaz peynirli maydanozlu veya patatesli kaşarlı-peynirli veya patatesli kıymalı, zeytinli çeşitleri arzuya göre hazırlanabilir. 

Hazırlanışı


Derin bir kapta yoğurt, süt, sıvı yağ, yumurta, tuz ve şekeri karıştırın.Yumurtalardan birinin sarısını ayırın. Çıpma teli ile karıltırın malzemeler karışşın maya'yı ilave edin tekrar karıştırın. Unu azar azar ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun ve üzerini streç ile kaplayıp ılık bir yerde bir saat mayalanmaya bırakın. Mayalanmadan sonra hamurdan mandalına büyüklüğünde parçalar koparıp içi malzemesini koyup yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısını sürün arzu edilirse susam veya çörek otu sepin. Yepsinin üzerini tekrar streçle kaplayıp yarım saat tepsi mayasına bırakın. Yarım saat sonra streci çıkarın ve 180 dereceli fırında 25-30 dakika pişirin. 




Hiç yorum yok: