Pazartesi, Mart 20, 2017

RUS PASKALYA ÇÖREĞİ





Malzemeler

4 su bardağı un
1 su bardağı süt 
200 gr tereyağı
2 bütün yumurta
2 yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
50 gr yaş maya
1 çay kaşığı tarçın 
1 çay kaşığı ezilmiş kakule
50 gr kuru üzüm
100 gr kuş üzümü
75 gr portakal kabuğu şekerlemesi ince kıyılmış (veya reçeli ince kıyılmış)
75 gr kavun şekerlemesi ince kıyılmış (bizde artık pek kalmadı yerine incir şekerlemesi ince doğranmış)
75 gr armut şekerlemesi ince kıyılmış (bizde bulmak zor yerine başka bir şekerleme)
1 su bardağı file file badem





Üzeri için 

1 yumurta
file badem

Hazırlanışı

Ön mayalama için çukur bir kaba ılık süt, ufalanmış yaş maya, 2 su bardağı un, 1 yemek kaşığı toz şekeri kapta karıştırın ve üzerini streçleyip ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın. 

Bir saat sonra ayrı bir yoğurma kabına 2 tam, 2 yumurta sarısını alın, tereyağını ilave edin bir birine yedirin. Ön mayalamaya bıraktığımız karışımı üzerine başaltın tekrar iyice birbirine yedirin. Şeker, tuz ve baharatları ilave edin iyice karıştırın ve kalan unuda ekleyin, doğranmış şekerlemeleri, bademi, tüm malzemeyi ekleyip yoğurun.kabın üzerini streçle kaplayın ılık bir yerde hamur iki katı olana kadar (30 dakika) kabarmaya bırakın. 

Fırın tepsisini yağlayın ve hamuru eşit miktarda bezelere bölün her 3 bezeyi ince uzun rulo olacak şekilde yuvarlayın ve bu 3 ruloyu saç örgüsü gibi örerek birleştirip fırın tepsisine alın. Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. 

Tepsinin üzerini streçle örtün ve 25-30 dakika mayalanmaya bırakın. 

Mayalanma bitince saç örgülerinin her tarafına yumurta sarısı sürün, hamurların üzerine birer tutam file badem sepin ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30-35 dakika pişirin.

http://supercook.ru/russian/rus-38.html


Hiç yorum yok: