Pazar, Mart 19, 2017

BAHARATLI KÖFTE





Malzemeler

500 gr kuzu kıyma
250 gr dana kıyma
4 diş sarımsak ince kıyılmış veya sarımsak eziciden geçirilmiş
2 orta boy rendelenmiş sarımsak
15 dal ince kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 silme çorba kaşığı öğütülmüş kişniş
1 çay kaşığı öğütülmüş kimyon
1tatlı kaşığı  toz tarçın
1/2 çay kaşığı yeni bahar
1/4 çay kaşığı toz kırmızı biber
1/4 çay kaşığı toz zencefil
1/4 çay kaşığı toz karabiber

Hazırlanışı

Kuzu ve dana kıyma geniş bir yoğurma kabına alınır üzerine diğer tüm malzeme konur ve çok iyi yoğrulur. 

Bir tepsiye kıymalı karışımdan mandalia (34-40 gr lık ) büyüklüğünde parçalar koparıp top haline getirin ve önceden otuz dakika suda bekletilmiş bambu çubuğa geçirip oval şekil verilin ve tepsiye dizilir. İstenirse bambu çubuğa geçirmeden köfte şekli verilip tepsiye dizilir. Soğuması ve dinlenmesi için üzeri streçle kaplanıp buzdolabında en az 1 saat en çok 12 saat bekletilir.

İster mangalda, ister ızgarada veya hafifçe yağlanmış tavada pişirilir.

Hiç yorum yok: