Cumartesi, Mart 25, 2017

ENGLISH MUFFİN (KAHVALTI EKMEĞİ)





  • Malzemeler

  • 1 çay kaşığı aktif kuru maya
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • ½ su bardağı süt 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 3 su bardak çok amaçlı un 
  • ¾ çay kaşığı tuz 
  • ¼ su bardağı mısır unu

Hazırlanışı


  1. Mayayı ve şekerin yarısını büyük bir kapta ½ bardak ılık suya çözün ve yaklaşık 5 dakika bekletin, üstte kalın bir köpük oluşana kadar bekletin.
  2. Mayayı beklerken, sütü, tereyağı ve şekeri bir kaba alın mikrodalgada ılıtın  veya ocakta tereyağını erineye kadar ısıtıp ocaktan alın üzerine sütve şekeri ilave edip karıştırın. 
  3. Mayalar köpüklendikten sonra, süt ve tereyağ karışımını 1 fincan un ve tuz ile birlikte kaseye dökün. Karışım pürüzsüz olana kadar karıştırın. Her seferinde azar azar unu ilave edin ve prüssüz bir karışım elde edene kadar karıştırarak devam edin. Sonunda, kaşıkla karıştırmayana kadar  devam edin ve bir miktardaha un eklayip tezgaha alın 5 dakika boyunca yoğurun. Toplamda 2,5-3 su bardağı kullanmış olmalısınız. 
  4. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Daha sonra yarım cm kalınlığında açın ve bir su bardağı ağzı veya kalıpla yuvarlaklar şeklinde kesip ince bir tabakamısır unu ile kaplanmış fırın tepsisine dizin. Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  5. Fırın tepsisinin üzerini streç veya temir bir örtü ile kapatın.  1,5 saat boyunca sıcak nemli bir alanda iki katına çıkana kadar bekletin. 
  6.  Daha sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pembeleşene kadar pişirin. Veya döküm kalın bir tavada tavayı ısıtıp hamurları tavada her iki yüzü kızarana kadar pişirin. 

https://www.budgetbytes.com/2010/07/english-muffins/

Hiç yorum yok: