Salı, Mart 07, 2017

RAFFAELLO KEK (BADEMLİ HİNDİSTAN CEVİZLİ PASTA)





http://www.homecookingadventure.com/recipes/almond-coconut-cake-raffaello-cake

Malzemeler 

12 Kişilik

Bademli Pandispanyası İçin Malzemeler 

6 büyük yumurta
Bir tutam tuz
1 su bardağı (200gr) toz şeker
1 su bardağı (100gr) öğütülmüş badem (toz badem)
1 fincan çok (125gr) amaçlı un
1 çay kaşığı (5gr) badem özü (bir tüp dr oetker badem özütü büyük marketlerde var. Bulamassanız pasta malzemeleri satan yerlerden temin edebilirsiniz. 



Beyaz Çikolata ve Hindistan Cevizli Krema İçin Malzemeler

200 gr beyaz çikolata
3 yemek kaşığı (45gr) konserve hindistan cevizi sütü 
250 gr oda sıcaklığında mascarpone peyniri
500 gr krema (pınar krema)











1/4 cup (30gr) pudra şekeri
1/2 su bardağı (40gr) hindistan cevizi tozu
1 tatlı kaşığı (5gr) hindistan cevizi özütü

Diğer Malzemeler

Pandispanya nın ıslatılması için bir su bardağı (240gr) konserve hindistan cevizi sütü
Pasta tamamlandıktan sonra üzeri için isteğe bağlı hindistan cevizi tozu, file badem, beyaz çikolata dan bukleler (bıçakla beyaz çikolatanın kenarlarını sıyırın çikolata bukleler olur.)


Hazırlanışı

Pandispanyanın Yapılışı

Yumurtaların sarılarını bir çırpma kabına, beyazlarını ayrı bir çırpma kabına alın. Yumurta beyazına tuzu ilave edip mikserde köpürene kadar çırpın azar azar şekeri ilave edin. Mikser de yumurta beyazı katı olana kadar çırpın.. Diğer çırpma kabındaki yumurta beyazlarına   badem özütünü ilave edip karıştırın çıpmaya gerek yok karışımı yumurta beyazına yedirin. Üzerine badem tozunu ve unu ilave edip karıştırın. Yağlanmış 23 cm lik çember kek kalıbına pandispanya hamurunu boşaltın üzerini ıspatula ile düzeltin. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkınca 15 dakika sonra pandispanyayı kalıptan çıkarın ve iyice soğuyana kadar bekletin. 

Kremanın Hazırlanışı

Çikolatayı eritmek için bir cam kaba veya çelik bir kaba alın (çikolata küçük parçalar halinde kesilmiş olmalı), hindistan cevizi sütünü de ilave edip kabı içi su dolu bir tencerenin üzerine koyup ocakta çikolata eriyene kadar karıştırın. 

Ayrı bir kapta maskarpon peynirini mikserle çırpın ve erimiş beyaz çikolatalı hindistan cevizli süt karışımını peynire ekleyip mikserle çırpın. 

Başka bir çırpma kabında krema, badem özütü ve pudra şekerini iyice çırpın. Bu karışımı maskarpon peynirli, çikolatalı karışıma ilave edip karıştırın ve üzerine hindistan cevizi tozunu da ekleyip iyice karıştırın. Kabın üzerini streçleyip buzdolabında saklayın. 

Pastanın birleştirilmesi

İyice soğumuş pandispanyayı üç katlı yapmak için 3'e bölün. Servis tabağına  ilk katı pandispanyayı alın ve üzerine pandispanya için bir su bardağı hindistan cevizi sütünün 1/3 ünü sürerek pandispanyaya yedirin. Hazırladığınız pasta kremasının 1/3 ü kadarını ilk kata sürüp üzerine 2. pandispanyayı yerleştirin aynı şekilde 1/3 hindistan cevizi sütü ile ıslatıp pasta kremasının 1/3 ünü yayıp üzerine 3. kat pandispanyayı koyup kalan hindistan cevizi sütünü sürün ve kalan pasta kremasını üzerine ve pastanın kenarlarına sürün. En son pastayı süslemek için üzerine hindistan cevizi tozu çikolata bukleleri ve file badem i serpip dinlenmesi için buzdolabına alın. 


http://www.homecookingadventure.com/recipes/almond-coconut-cake-raffaello-cake

Hiç yorum yok: