Pazar, Mart 19, 2017

TATLI EKŞİ SOSLU TAVUK




Malzemeler

500 gr derisiz kemiksiz kuşbaşı doğranmış tavuk göğüsu
2 çorba kaşığı ayçiçek veya susam yağı
1 adet yesil tatlı sivri biber ince uzunlamasına dilimlenmiş (kibrit çöpü gibi)
1 adet kırmızı salçalık biber ince uzunlamasına dilimlenmiş (kibrit çöpü gibi)
2 adet havuç ince uzun dilimlenmiş (kibrit çöpü gibi)
4 adet  adet taze soğan beyaz kısımları ince uzunlamasına kesilmiş, yeşil kısımları 4 cm uzunluğunda doğranmış
3 diş sarımsak ince doğranmışanmış veya sarımsak eziciden geçirilmiş. 


Sos için malzemeler

1 yemek kaşığı mısır nişastası

  • 4 çorba kaşığı soya sosu


2 yemek kaşığı domates keçap

  • 225 gram ananas suyu (1 su bardağı) eğer yoksa bir su bardağı su

  • 2 çorba kaşığı pirinç sirkesi yoksa beyaz sirke

  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ

  • 1 çorba kaşığı  kahverengi şeker

  • 1/2 çay kaşığı toz zencefil veya rendelenmiş bir tatlı kaşığı taze zencefil


















Hazırlanışı

2 çorba kaşığı sıvı yağı work tavaya veya geniş bir pişirme kabına alıp ocakta hafif çe ısıtın. Sonra tavuklar tavaya alınıp renkleri koyulaşıp kahve rengi olana kadar önce harlı ateşte sonra orta ateşte karıştırarak pişirin. Ayrı bir sos pişirme kasesine sos malzemelerinin hepsini  alın ve iyice karıştırın. Kısık ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin. 

Bu arada pişen tavuklara önce havucu ekleyip karıştırın bir iki sakika sonra sırası ile biberleri, taze soğanı ve  sarımsağı ekleyip bir iki dakika ocakta çevirin. Servis tabağına pişen tavukları alın veya tenceden servis yapılacaksa  pişirdiğiniz sosu üzerine tavukları kaplayacak şekilde dökün arzu edilirse üzerine bir tatlı kaşığı susam ve ince doğranmış taze soğanın yeşil kısımları serpilir. 


Hiç yorum yok: