Cumartesi, Mart 25, 2017

LAUREN'S LATEST ORİGİNAL RECİPE/ LAUREN SİN ORJİNAL PEYNİRLİ PİZZA TARİFİ





http://www.laurenslatest.com/fail-proof-pizza-dough-and-cheesy-garlic-bread-sticks-just-like-in-restaurants/

Pizza hamuru için

1 fincan ılık su
2+ 1/4 çay kaşığı aktif kuru maya
1 çorba kaşığı bal (veya şeker)
2 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı zeytin veya kanola yağı
3 su bardağı ekmek unu {ısıya ve neme bağlı olarak 1/2 fincan eksik veya fazla}



Üzeri için

2 çorba kaşığı hafifçe tuzlanmış tereyağı yumuşatılmış
1 diş sarmısak, ince kıyılmış
30-35 gr rendelenmiş parmesan peyniri 
120 gr ufalanmış rendelenmiş mozzarella peyniri
İstersen {tuz ve biber}

Pizza hamuru için - Büyük bir karıştırma kabında, mayayı ve balı ılık suya karıştırın. 5-10 dakika veya kabarcıklar oluşana kadar bekleyinTuz, yağ ve unun yarısı dökün ve karıştırın. Un katıldıktan sonra, pizza hamurunu istediğiniz tutarlılığa getirene dek az miktarda un ekleyin: biraz yapışkan, ancak dokunduğunuzda elinize yapışmayan bir kıvama geldiğinizde 6 dakika yoğrulur. 

Kaseyi ve hamuru hafifçe yağlayın, hamur kurumasın diye ve kaseyi streçle kaplayıp 1-2 saat mayalanmaya bırakın 


Mayalanma bitince fırınınızı 200 derecede ısıtmaya başayın eger pizza taşınız varsa fırına koyun ve ısınmasını bekleyin. Pizza taşınız yoksa delikli pizza tepsisi veya normal bir fırın tepsisini tersten fırına koyun ve kızana kadar ısıtın. Bu arada pizza hamurunu yağlı bir kağıt üzerinde 30 cm çapında açın üzerine Tereyağı ve sarımsağı küçük bir kapta karıştırıp kenara koyun. Permesan ve mozzarella peynirlerini de hazırlayın (yada sevdiğiniz peynirleri)

Tereyağı ve sarımsak karışımını hamuru, üzerini rendelenmiş permasan ile kaplayın ve mozzarella peynirini elinizle ufalayarak permesanların üzerine yayın. Arzuya bağlı olarak tuz, biber sepilebilir. Daha sonra hamurunuzu fırındaki tepsiye veya pizza taşına alın. Dikkat edin eliniz yanmasın. Isıyı 260 dereceye çıkarıp 9-10 dakika pişirin.
,
http://www.laurenslatest.com/fail-proof-pizza-dough-and-cheesy-garlic-bread-sticks-just-like-in-restaurants/

Hiç yorum yok: