Pazar, Mart 19, 2017

CROISSANT / HİLAL





Malzemeler

Mayalama  için

1 pk yaş maya (pakmayanın  42 gr lık paketi)
1/2 su bardağı su
1 yemek kaşığı bal
100 gr un

Hamuru İçin

2 yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
125 ml süt
90 gr erimiş tereyağı
550 gr un


Hazırlanışı

Mayalama için verilen yaş maya çukur bir kaseye ufalanır, uzerine yarım bardak ılık su ve bir yemek kaşığı bal eklenir iyice karıştırılır maya erir sonra 100 gr un ilave edilir ve tekrar karıştırılır bir bulamaç elde edilir ve kase streçle kaplanır 30 dakika beklenir.

 30 dakika sonra geniş bir yoğurma kabına hamur için gerekli olan malzemeler önce yumurtalar, toz şeker, tereyağı ve süt alınır karıştırılır sonra streçe sardığımız mayalı karışım ilave edilir iyice birbirine yedirilir. Sonra azar azar un ilave edilir. Yumuşak bir hamur elde edilir.

Hamur tezgaha alınır altı biraz unlanır merdane ile dikdörtgen şeklinde yarım cm kalınlığında açılır.
80 cm e 40 cm olur yaklaşık Hamurun üzerine erimiş tereyağı fırça ile sürülür. Hamur 10 ar cm lik aralıklarla kesilir. Kesilen dikdörtgen parçalar üst üste birleştirilir tezgah hafif unlanır ve üst üste olan parçalar tekrar aynı büyüklükte açılır yarım cm kalınlığında.

Sonra hamur 15 parça olacak şekilde uzun üçgenler yapılır. Geniş kısmından dar uca doğru hamur yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizilir. Tepsi streçle kaplanır 2 saat mayalanmaya bırakılır. 2 saat sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve 180 dereceli fırında 20 dakika pişirilir.

Fırından çıkınca istenirse arası açılır ve içine sandviç malzemeleri konabilir.

Hiç yorum yok: