Cumartesi, Mart 25, 2017

SİRKELİ POĞAÇA




Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 4-5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi için;
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
Üzeri için;
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • Susam



Poğaça hamuru için ilk olarak maya, toz şeker ve sütü karıştırın. Maya eriyince diğer sıvı malzemeleri de kap içine ekleyin.
Pürüzsüz bir kıvam alan sıvı malzemelerin içine eleyerek kontrollü bir şekilde unu ekleyin.
Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
Yaklaşık 1 saat mayalandırın.
Bu sürede poğaça üzeri için 1 bardak ılık su ve pekmezi karıştırın.
İçi için maydanozları kıyın peynirle karıştırın.
Mayalanan hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparın.
Elinizde açın, iç malzemeden ekleyin ve kapatın.
Önce pekmezli suya ardından susama bulayın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayın.
15 dakika daha tepside bekletip 200 derece fırında pişirin.
http://nepisirsem.tv/sirkeli-pogaca-tarifi/

Hiç yorum yok: