Perşembe, Ekim 13, 2016

ÇİZİK POĞÇA






Malzemeler 
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı  sıvıyağ
2 adet yumurta ( beyazı içine sarısı üstüne sürülecek )
3 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 küçük paket yaşmaya veya 1,5 tatlı kaşığı instant maya
ve alabildiği kadar un ( ben 6 su bardağı un kullandım  )


İç  Harcı İçin 

beyaz peynir
isteğe göre maydanoz

Yapılışı

poğçanın hamuru için süt, sıvıyağ, yumurtanın beyazı, toz şeker, tuz, yaş mayayı iyice karıştırın ununu azar azar ekleyin kulak memesi yumuşaklığında yumuşak bir hamur yapın.

Hamurunuzu tezgahın üzerinde 10 dakika kadar yoğurun ve  yoğurma kabına alın.  Hamuru koyduğunuz kabın üzerini streç ile kapatın ve ılık bir yerde iyice kabarana kadar yaklaşık 1,5 veya 2 saate kadar dinlendirin, dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapın



Bezeleri merdaneyle servis tabağından daha büyük olacak şekilde açın bir bıçakla veya pizza kesme aparatıyla pizza dilimi gibi 4 parçaya kesin kestiğiniz parçaların  üst kısmında peynir koyacak kadar  aralık  bırakıp 1 santim aralıklı çizikler yaparak kesin,hamurun üst kısmına ezilmiş peyniri koyun ve rulo yaparak sarın poğçaya ay şekli verip  aralıklı olarak yağlanmış  veya  yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve tepside 45 dakika mayalandırın. Mayalanan çizik poğçaların üzerine yumurtanın sarısını sürün 190 derece fırında kesik poğçaların üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.

http://www.hayalimdekiyemekler.com/cay-saati-tarifleri/cizik-kesik-pogca/

Hiç yorum yok: