Çarşamba, Ekim 26, 2016

3.2.1 POĞÇA TARİFİ






Malzemeler
3 paket kabartma tozu 
2 su bardağı yoğurt 
1 su bardağı sıvıyağ
1 tane yumurta akı 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 tatlı kaşığı şeker 
5-5.5 su bardağı un 

İç Malzemesi 

1 kase beyaz peynir
5-4 dal ince doğranmış maydanoz
1 tane yumurta sarısı üzerine sürmek için
Susam veya çörekotu

Yapılışı 

Karıştırma kabına yoğurt alıp üzerine kabartma tozu ekleyip kabartalım. Sıvıyağ, tuz, şeker ve yumurtanın akını ekleyip karıştıralım. Üzerine azar azar un ekleyerek yumuşak hatta biraz cıvık olursa daha güzel olur.
Hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp ortasına beyaz peynir koyup uçlarını kapatalım. Tabsiye ters dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim, susam serpelim. Buzdolabında 20-30 dakika bekletelim. Poğaçaların daha iyi kapatmasını sağlar. 180-200 derecede pişirelim. 

http://ustaninyemekleri.com/

Hiç yorum yok: