Çarşamba, Ekim 26, 2016

ÇİKOLATALI BABKA





Malzemeler


Starter (Ön maylama)

200 ml süt
100 toz şeker
25 gr yaş maya veya 15 gr instal maya (toz maya)
1 yemek kaşığı un


Hamur için

2 yumurta sarısı
75 gr toz şeker
1 pk vanilya

Hamuru için 

500 gr un
50 gr zeytinyağı

İç Malzemesi

150 gr çikolata ince kıyılmış

Üzeri için 

1 yumurta

Yapılışı

İlk aşama starter hazırlama; derin bir yoğurma kabına 200 ml süt, 100 toz şeker,  1 yemek kaşığı un ve ufalanmış 25 gr yaş maya veya 15 gr instal maya (toz maya) alınır ve çırpma teli ile karıştırılır. Kabı streçle kaplayıp 30 dakika mayalanması için ılık bir yerde bekletilir. 

İkinci aşama; 
Mayalanma süresi bitince çukur bir kasede 2 yumurta sarısı, 75 gr toz şeker ve 1 pk vanilya çatalla karıştırılır ve mayalanması biten taptaki startera ilave edilir. Çırpma teli ile karıştırılıp hamura yumurtalar yedirilir. 
Sonra 500 gr un ilave edilip hamur yoğrulur üzerine 50 gr zeytinyağı ilave edilip tekrar yoğrulup zeytinyağı hamura yedirilir. 

Üçüncü aşama: Hamur kabı tekrar streç ile kaplanır ve 30 dakika ikinci mayalanmaya bırakılır. 

Mayalanma bitince hamur tezgaha alınır, yarım cm kalınlığında merdane ile dikdörgen açılır rulo pasta yapar gibi üzerine ince kıyılmış çikolata serpilir ve hamur rulo yapılır. Daha sonra hamur dikine ikiye kesilir ve uzun iki parça haline getirilir. Sonra bu hamur parçalarından önce birini  elle döndüre döndüre bükelim ve sarmal şekil verelim diğer hamuruda aynı şekilde hazırlayıp uzun bir kek kalıbına alalım. 

Kabın üzerini tekrar streçleyip 3. mayalanmaya için 30 dakika ılık bir yerde bekletelim. Üçüncü mayalanma süresi bitince üzerine bir yumurtayı hafif çırpıp sürelim ve 180 dereceli fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim. 

http://www.emsan.com.tr/tr/videolar

Hiç yorum yok: