Malzemeler
3 adet yufka
2 adet yumurta akı (sarısı üzerine sürmek için ayrılmış)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı sade maden sodası (oda sıcaklığında)
İç Malzemesi
Beyaz peynir
7-8 dal maydanoz
rendelenmiş taze kaşar bir kase
Yapılışı
Börek sosu için derin bir kaseye yumurta akları, bir su bardağı soda ve bir su bardağı sıvı yağ ilave edilir ve iyice çırpma teli ile karıştırılır.
İlk yufka tezgaha serilir ve üzerine bu sos ile bolca yayılır. 2. kat yufka da bolca sosla nan yufkanın üzerine serilir ve aynı işlem tekrarlanır. 3. kat yufka bolca sos sürülmüş ikinci yufkanın üzerine serilir kalan sos iyice tüm yufkaya yayılır.
Yufka önce artı şeklide dörde sonra da eşit bu dört parça da 4 parçaya bölünür. (daha büyük olması istenirse 3 parçaya bölünebilir.) geniş kenarlarına iyice ezilmiş ince doğranmış maydanoz karışımı üzerine de bir tutam rendelenmiş taze kaşar konup sigara böreği gibi sarılır.
Hemen pişirilecekse tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Hemen pişirilmeyecek ise ağzı kapaklı bir saklama kabına dizilir ve buz dolabında ertesi gün için bekletilir. Bir gece önceden hazırlanıp ertesi günü pişerse çok daha çıtır oluyor.
Bu böreğin en güzel yanı önceden hazırlayıp derin dondurucuda bir ay saklanabilmesi.
Aşağıdaki linkte de yapılış videosu var. Bu videoyu hazırlayan hanımefendiye de çok teşekkürler.
http://ustaninyemekleri.com/v/puf-puf-kabaran-nefisss-borek-tarifi-ustelik-cok-kolay-ve-pratik/1354
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder