Pazar, Temmuz 03, 2016

MAHLEPLİ ANADOLU ÇÖREĞİ





  • 100 gr tereyağı (yumuşak)
  • 100 gr labne
  • ½ su bardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı çörekotu
  • 1 adet yumurta  (sarısını üzerine sürmek için ayırın)
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı toz mahlep
  • 1 paket  kabartma tozu
  • Yaklaşık 4,5-5 su bardağı un
Üzeri için;
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
Yapılışı
  • Oda sıcaklığında bekleyen tereyağını, sıvıyağ, çörekotu, mahlep, tuz ve pul biberi bir kaba alıp karıştırın. Labneyi ve yumurta akını ekleyip malzemeleri iyice birbirine yedirdikten sonra un ve kabartma tozunu da ilave edin. Çok  yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz. (unu azar azar eklemeniz gerekiyor)
  • Hamuru tezgaha alıp yuvarlayıp uzatın. Üzerine biraz bastırıp iki santim eninde parçalar kesin. Peksimetleri keğıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  • Yumurta sarısı ve yoğurdu çırpıp üzerlerine sürün.
  • Önceden ısıtıp 170 dereceye ayarladığınız fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Çıkarın ve soğuyunca servise sunun.
http://www.sahrapsoysal.com/mahlepli-anadolu-coregi-tarifi

Hiç yorum yok: