Cumartesi, Şubat 16, 2008

ZEYTİNYAĞLI PIRASA



Malzemeler

1 kg pırasa
2 adet havuç
1 kahve fincanı pirinç
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz
tuz
şeker

Yapılışı

Yemeklik doğranmış soğan, ince doğranmış havuç; bir iki kaşık zeytinyağı ile hafifçe kavrulur. Doğranmış pırasa, pirinç, 2 su bardağı kadar su, zeytinyağı, tuz, şeker ilave edildilir. Ben düdüklü tencerede pişirdiğim için fazla su koymuyorum. Tencerede pişirileceği zaman daha fazla su ilavesi gerebilir. Piştikten hemen sonra ince doğranmış yarım demet maydanoz ilave ediyorum, bir iki karıştırıp kapağını tekrar kapatıyorum. Maydanoz çok güzel bir tat veriyor.

Hiç yorum yok: