Pazar, Şubat 17, 2008

PEYNİRLİ BÖREK




Malzemeler

4 adet yumurta
5 adet yufka
500 gr süt
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı tereyağı

İç malzemesi

Beyaz peynir
Maydanoz

Yapılışı

Derin bir kaba yumurta ve yoğurt alınır ve karıştırılır, eritilmiş tereyağı, süt ilave edilip karıştırılır. Yufkalar sıra ile yağlanmış tepsiye dizilir. Her yufkanın arasına yumurtalı, harcımızdan 2 kepçe alınıp yufkanın üzerine sürülür. Her katta aynı işlem yapılır. Yufkaların yarılanınca iç malzemesi konur ve sıra ile yufka ve harçı sürerek yufkalar bitene kadar bu işlem yapılır. Üzerine kalan harç yayılır. Bir gece önceden buzdolabında bekletilip, ertesi gün pişirilse su böreği gibi oluyor.

Hiç yorum yok: