Cuma, Şubat 08, 2008

PATATESLİ KEK







Malzemeler

3 yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
4-5 adet orta boy patates
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 paket kabartma tozu
Bir kaç dal maydanoz, dereotu

Yapılışı

Yumurtalar, yoğurt, süt, sıvı yağ derince bir kapta karıştırılır. Küp şeklinde (tavla zarından biraz büyük) doğranmış patatesler, un, kabartma tozu, tuz, karabiber maydanoz veya dereotu ilave edilir. Tüm malzeme iyice karıştırılır. İki parmak kalınlığında olacak şekilde yağlanmış kalıba dökülür. 150 derece li fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: